Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Χαιρετιστήριο Μήνυμα προς τις Επαναστατικές Οργανώσεις των Εξεγερμένων στη Σαγκάη

Από το "Κρίση και Κριτική": Για την Κομμούνα της Σαγκάης, θα υπάρξει ξεχωριστή αναλυτική θεματική με ντοκουμέντα, αναλύσεις και εκτιμήσεις, αφού πρόκειται για το αποκορύφωμα και το σημείο καμπής της ΜΠΠΕ, ανεκτίμητη εμπειρία για την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Εδώ παρουσιάζεται η πρώτη θετική αντίδραση της ηγεσίας του ΚΚΚ και του Μάο.

Χαιρετιστήριο Μήνυμα προς τις Επαναστατικές Οργανώσεις των Εξεγερμένων στη Σαγκάη
από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας,
το Κυβερνητικό 
Συμβούλιο,
τη Στρατιωτική Επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής
και την Ομάδα Πολιτιστικής Επανάστασης της Κεντρικής Επιτροπής
11 Ιανουαρίου 1967

Προς
το Επαναστατικό Γενικό Επιτελείο των Εξεγερμένων Εργατών της Σαγκάης και 31 άλλες επαναστατικές μαζικές οργανώσεις:

Η «Επείγουσα Ανακοίνωσή» σας, που εκδόθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1967, είναι πράγματι εξαιρετική. Οι κατευθυντήριες αρχές που έχετε θέσει και οι ενέργειες που έχουν ληφθεί είναι απολύτως σωστές.
Έχετε κρατήσει ψηλά το μεγάλο κόκκινο λάβαρο της Σκέψης Μάο Τσετούγκ. Είστε πρότυπο στη δημιουργική μελέτη και εφαρμογή των έργων του Προέδρου Μάο.
Έχετε κρατήσει σταθερή στάση στο πλευρό της προλεταριακής επαναστατικής γραμμής που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο Μάο. Έχετε διαπιστώσει και αποκαλύψει έγκαιρα τα σχήματα της αστικής αντιδραστικής γραμμής για την έναρξη μιας νέας αντεπίθεσης και έχετε ξεκινήσει μια δυναμική αντιμετώπιση.

Υποστηρίζετε τη δικτατορία του προλεταριάτου, επιμένετε στη γενική κατεύθυνση του σοσιαλισμού και προωθείτε το αγωνιστικό καθήκον ενάντια στον οικονομισμό του αντεπαναστατικού ρεβιζιονισμού.
Έχετε διαμορφώσει μια σωστή πολιτική σύμφωνα με την αρχή του Προέδρου Μάο, «σταθερά με την επανάσταση και την προώθηση της παραγωγής».
Έχετε καταφέρει μια μεγάλη συμμαχία των προλεταριακών επαναστατικών οργανώσεων και έχετε γίνει ο πυρήνας που ενώνει όλες τις επαναστατικές δυνάμεις. Έχετε πάρει γερά στα χέρια σας τη μοίρα της δικτατορίας του προλεταριάτου, τη μοίρα της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης και τη μοίρα της σοσιαλιστικής οικονομίας.
Οι επαναστατικές σας ενέργειες έχουν γίνει λαμπρό παράδειγμα για την εργατική τάξη και όλο τον εργαζόμενο λαό και τις επαναστατικές μάζες σε ολόκληρη τη χώρα.
Με αυτό το μήνυμα καλούμε το κόμμα, την κυβέρνηση, τον στρατό και τους πολίτες, τους εργάτες, τους αγρότες, τους επαναστάτες φοιτητές, τους επαναστάτες διανοούμενους και τα επαναστατικά στελέχη σε ολόκληρη τη χώρα να διδαχθούν από την εμπειρία των επαναστατικών ομάδων των εξεγερμένων στη Σαγκάη, να αναλάβουν συντονισμένη δράση για να αναχαιτιστεί η νέα αντεπίθεση της αστικής αντιδραστικής γραμμής, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση θα προχωρήσει θριαμβευτικά σύμφωνα με την προλεταριακή επαναστατική γραμμή που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο Μάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: