Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

"Βάσει σχεδίου"
Για την περίπτωση και τις θέσεις της Α/συνέχεια



Η Α/συνέχεια ήταν μια κίνηση που συγκροτήθηκε από πρώην μέλη του παλιού ΚΚΕ(μ-λ) το 1984. Σύμφωνα με το Ιστορικό Λεξικό του Γ. Αλεξάτου: "Βάση συγκρότησής της ήταν η εκτίμηση ότι χρειάζεται εμβάθυνση στην ανάλυση της σύγχρονης πραγματικότητας, στη βάση των θεωρητικών κατακτήσεων του μαρξισμού - λενινισμού και του έργου του Μάο Τσε-τούνγκ". 
Η Α/συνέχεια μετεξελίχθηκε στη ΚΟΕ το 2003. Τα τελευταία χρόνια "κανονικοποιήθηκε", εντάχθηκε δηλαδή σύμφωνα με δήλωση στελέχους της στην κανονική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα πια προχώρησε, εν όψη ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην ..."αναστολή της δημόσιας παρουσίας" της!
Οι λόγοι για τους οποίους γράφτηκε αυτό το βιβλίο υπάρχουν σε αυτό. Είναι ένα καλό εργαλείο για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για το τι έγινε όχι μόνο κατά τη διάλυση του παλιού ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και για τα πριν, ως ένα βαθμό. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση. Καλό είναι να διασταυρώνεις τους ισχυρισμούς σου περί δηλώσεων περί κανονικοποίησης. Είναι άδικο για μ-λ μπλογκ να αναπαράγει αδιασταύρωτες φήμες του "Βήματος". Και μόνο όμως που αναφέρεται η λέξη "(δεν είμαι πια) μαοϊστής", θα έπρεπε να σε κάνει πιο καχύποπτο.
Εκτός αν τα γράφεις όλα αυτά για εντυπώσεις. Πράγμα εξίσου ασύμβατο με την προώθηση του μ-λ κινήματος που δηλώνεις -και το πιστεύω- πως θες να κάνεις με το μπλογκ σου.

Δ είπε...

Αδιασταύρωτες φήμες;
Οι δηλώσεις ήταν ξεκάθαρες όπως γράφτηκαν τότε στο Βήμα και πήρε τρεις βδομάδες για να γίνει μια όχι και τόσο πειστική διάψευση.

Ανώνυμος είπε...

Ναι,αν σου υπόσχονται ότι από μέρα σε μέρα δημοσιεύεται η διάψευση, τότε ναι, κάνεις τρεις εβδομάδες. Και επειδή δεν είναι και το σημαντικότερο πράγμα, τότε, δεν προβαίνεις και σε ασφαλιστικά μέτρα. Συγγνώμη,αλλά πρέπει να θεωρούμε δεδομένη τη συκοφάντηση από τα ΜΜΕ. Εδώ, το ΑΠΕ αυτοδιάλυσε την ΚΟΕ, και το αναπαρήγαγαν όλα τα αστικά μπλογκ (και δυστυχώς και τα εξωκοινοβουλευτικά αριστερά μπλογκ,που φαίνεται πως χωρίς κουτσομπολιό δεν ζουν).

Ανώνυμος είπε...

Ποιός αυτοδιάλυσε την ΚΟΕ;